Øreakupunktur

Hele kroppen er afspejlet i øret

Øreakupunktur er et microsystem, som gør det muligt at behandle kroppens ubalancer via øret.
Akupunkturpunkter i øret
Ethvert lille punkt i øret svarer til et bestemt område af kroppen. Når man ser mennesket i øret, skal man forestille sig en babykrop i fosterstilling med hovedet nedad. Selve hovedet er placeret i øreflippen, rygraden løber langs den hårde kant og organerne er placeret i midten i ørets fordybning. Her ud fra er kroppens organer, muskler, nerver, skelet og de forskellige hjernekirtler placeret. Udfra kendskabet til disse placeringer og sammenholdt med patientens ubalance, smerte eller lidelse, finder man frem til, hvor der skal behandles.

Når man har et problem, vil lidelsen altså afsløres i øret.

Jeg benytter to former for øreakupunktur: Den kinesiske metode og en nyere teknik, som vi kalder Auriculoterapi – det er en vestlig metode udviklet i Frankrig.
De to metoder er overvejende enige om placeringen af organer, skelettet, nerver mm.
Tankegangen om sygdom og ubalancer er dog forskellige og derfor er tilgangen og metoden til at stille diagnosen også meget forskellig.

Auriculoterapi

Den franske øreakupunktur
Auriculoterapi er en nyere form for øre akupunktur der stammer fra Frankrig. Dr. Paul Nogier, fransk læge, ingeniør og biolog blev i starten af 1950èrne bekendt med kroppens represæntation i øret. Han har udviklet og sat auriculoterapien i system.

Dr. Paul Nogier var i 1996 indstillet til Nobel Prisen i medicin på grund af sine forskningsresultater. Desværre døde han i juni 1996, inden prisen blev uddelt og var derfor kun med i opløbet til udvælgelsen.

Dr. Poul Nogier opdagede, at kroppens samtlige organer og lemmer er aftegnet i øret. En skade eller belastning i kroppen, giver et ømt punkt i øret og ud fra denne teori, kortlagde han ”barnet i øret”. Som behandler, kan man ved hjælp af dette system, finde frem til de punkter eller områder, som kan behandles hvis der er smerte eller belastninger i kroppen.

Efter 15 års arbejde var”barnet i øret” kortlagt. Siden har hans søn Dr. Raphaêl Nogier sammen med mange andre læger, terapeuter og forskere der interesserer sig for emnet videreudviklet systemet. Ud over at kortlægge ”barnet i øret”, var det også Dr. Poul Nogier der fandt metoden til at søge punkter ved hjælp af VAS (Vaskulær Autonome Signal). Inspiration til dette kom fra brugen af den kinesiske puls diagnose. Med VAS kan man spørge kroppen, hvilke punkter der er relevante for den aktuelle behandling.

WHO (Verdens Sundheds Organisation) anerkendte i 1990 auriculoterapien som et redskab til diagnosticering og behandling.
I Frankrig bruger mange praktiserende læger i dag øre akupunktur.

Hvordan behandler man med øreakupunktur ?

Når jeg behandler med øre akupunktur, benytter jeg disse redskaber:

  • ASP-nåle – som er små (permanente)nåle, der bliver siddende i øret 2-14 Øreakupunktur. Permanente øre akupunkturnåle dækket af plasterdage.
   De kan dækkes af et lille plaster,
   og du skal ikke tage særlige hensyn til dem.
  • Alm akupunktur nåle –  som de der benyttes til krops-akupunktur,
   de sidder i øret 25-35 minutter, mens man
   ligger på en briks.
  • Øre-frø – er små plastre med et lille frø eller en metalkugle i midten.
   Disse skal masseres i løbet af dagen,
   de benyttes til personer med nåle-skræk og til børn.